Tweets voor #Leads?

Tweets voor #Leads?

Ik lees het regelmatig op salesblogs en ook hoor ik het van deelnemers tijdens mijn trainingen. Cold Calling is 'Old School' en Social Media is 'New School'.

Alsof telefonische acquisitie niet meer zijn vruchten afwerpt en Social Media het nieuwe tovermiddel is om leads te genereren. Een, in mijn ogen, zinloze discussie die vooral gesteund wordt door verkopers die moeite hebben met acquisitie bellen. Een Tweet online droppen is nu eenmaal eenvoudiger dan het gesprek aangaan en de verbinding maken.

Dat is waar het mij betreft dan ook om gaat. De verbinding realiseren, dat is de essentie in de verkoop!  Daarbij zijn telefonische acquisitie en Social Media slechts hulpmiddelen die beiden hun waarde hebben zolang ze maar goed ingezet worden. 

Het aangaan van een verbinding is een sociaal proces en stamt van ver, maar dan ook héél ver, voor de tijd van Social Media. Zeg maar gerust ontzettend 'Old School'. Maar ook vandaag de dag verloopt dit sociaal proces nog volgens dezelfde patronen als vanuit de tijd dat ons soort nog niet kon lezen en schrijven. 

Sociale verbindingen leggen we in een ander deel van onze hersens dan waar we mee lezen. In een ouder en dierlijker deel. In dit deel gaan we af op de indrukken die iemand achterlaat over hoe hij is en wat hij uitstraalt. Wat hij doet dat komt daarna, eerst willen we weten of er aansluiting is en dan kijken we wat we er mee kunnen. Simon Sinek vertelt daar mooi over in de uitleg van zijn model 'The Golden Circle'

Social Media lézen we en dat prikkelt dus niet het deel van ons brein dat we gebruiken bij het aangaan van relaties. Dat deel wordt geprikkeld door persoonlijk sociaal contact waarin er interactie plaatsvindt. In dit contact stel je jezelf in staat het vertrouwen te winnen, de gunfactor te creëren en de verbinding te realiseren.

Dus: Tweets voor # Leads? In beperkte mate als het je enige weg naar succes is. Maar zeker als het een aanvulling is op het eerder contact dat je persoonlijk hebt gelegd.

Succes met beiden,

Roberto 

Ik kan hier veel meer over vertellen, dus als je neiuwsgirig bent bel gerust 06 55 128 511