P. Lencioni: De 5 frustraties van Teamwork

P. Lencioni: De 5 frustraties van Teamwork

In mijn vorige nieuwsbrief schreef ik over 'Harde resultaten met "softe" aandacht'. Nadien was ik met een nieuwe klant in gesprek over het thema van dit artikel. We spraken over het belang van vertrouwen als basis tot succes. Hij bleek zeer geinteresseerd en belezen te zijn in de groepsdynamica. Het was een boeiend en inspirerend gesprek waarin hij mij attendeerde op het boek van Patrick Lencioni,een tip die ik graag deel.

Een boek in verhaalvorm dat leest als een roman en gaat over ...

Catherine Peterson, een CEO die een team moet leiden dat zo in conflict is geraakt dat het de gehele organisatie negatief beïnvloedt. Gaandeweg openbaren zich 5  grote frustraties waarmee de teamleden worstelen  en die de weg naar succes saboteren.

Er is een gebrek aan vertrouwen waardoor niemand kwetsbaar durft te zijn en er een schijnharmonie ontstaat. Vanuit de schijnharmonie is het lastig zaken doen. Functionele conflicten blijven uit en besluiten blijken niet meer dan intenties. Het wordt zo een vaag gebeuren met een gebrek aan focus. Wat het effect is op het resultaat laat zich eenvoudig raden.

Wat is het ontstaan van deze hindernissen maar nog interessanter, hoe laat je ze achter je. Lencioni laat het je zien in een pakkend verhaal met een krachtige boodschap.

Veel leesplezier en is je interesse in werken met teams verder gewekt, ik ga graag het gesprek met je aan!