Coaching

Het beste wat je kunt worden is jezelf, vrij van belemmeringen,
krachtig vanuit je talenten en gedreven door je passie.


Exsista helpt je bij het vrijmaken van je potentieel om je prestaties en geluk op je werk te maximaliseren. En thuis merken ze daar natuurlijk ook wat van.

Hierbij worden twee vormen van coaching ingezet: business coaching en personal coaching. Bij de één ligt de nadruk op je zakelijke doelen, bij de ander op je persoonlijke ontwikkeling. Beide vormen hebben effect op plezier én succes in werk.

Business coaching

Bij business coaching staan jouw (zelf bepaalde) zakelijke doelen centraal. Jouw persoonlijke ontwikkeling schuift hierbij naar de achtergrond. Uiteraard is er, binnen het kader van de business doelen, wel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, ontwikkeling van vaardigheden en het opdoen van kennis.

Samen wordt er business-wise verdiept in de huidige situatie. Wat wil jij realiseren? Wat gaat goed, wat kan beter en wat moet beter om dit doel te realiseren? De coach is daarin je sparringpartner die een invalshoek toevoegt aan jouw beeld. Hij zet zijn kennis van ondernemerschap en managerschap in, stelt waar nodig scherpe vragen en zal direct feedback geven als de situatie daarom vraagt.

Het doel van deze insteek is te komen tot thema’s waarvan jij overtuigd bent dat ze je verder gaan helpen in de groei naar de gewenste situatie. Vervolgens wordt er samen gewerkt aan een oplossing.

Personal coaching

Jouw persoonlijke ontwikkeling binnen de context van jouw werk staat hier centraal. Je wilt jezelf ontwikkelen, zodat je meer kunt halen uit je talenten en/of minder last ervaart van zaken die je in de weg staan. Je wilt werken vanuit je kracht en pracht!

Vanuit jouw coachvraag gaan we op zoek naar jouw persoonlijke ideeën, overtuigingen en drijfveren, én word je bewust van hoe ze jouw gedrag bepalen. Samen verkennen we nieuwe inzichten die kunnen leiden tot nieuwe overtuigingen, die op hun beurt de deur openen naar nieuw gedrag.

Een coachtraject is persoonlijk, dus een concrete uitspraak over het traject en het rendement kan ik je na het intakegesprek geven.